LIEBHERR Vinçleri İsviçre’de İkinci Büyük Rüzgar Tribünü İnşa Ediyor

Emil Egger AG, İsviçre Jura Dağları’nda altı adet rüzgar türbini kurdu; LR 11000 ve LR 1700-1.0 paletli vinçler 70 tonun üzerindeki yükleri 100 metre yüksekliğe kaldırdı.

Sekiz haftalık bir operasyonda St. Gallen, İsviçre merkezli şirket Emil Egger, Fransa sınırına yakın Jura dağlık bölgesinde ülkenin ikinci büyük rüzgar çiftliğini inşa etti.

İş için, yaklaşık 1,200 metre yükseklikte çalışan iki Liebherr paletli vinç, LR 11000 ve LR 1700-1.0 kullandı. Rüzgar türbinleri neredeyse 140 metre yüksekti. Şirket, Enercon tarafından üretilen ve yıllık olarak 22 milyon kilovatsaat elektrik üretmesi beklenen altı türbini monte etti.

LR 11000 operatörü Peter Stricker, “Bu inşaat alanındaki en ağır yük vakaları jeneratörlerin kaldırılması sırasında yaşandı. Kanca bloğu ve sapanlarla birlikte, LR 11000’ümden toplam 71 ton ağırlıkta bir yük sarkıyordu,” dedi.

Liebherr Vinç, yaklaşık 100 metrelik en büyük montaj yüksekliklerini idare edebilmek için 114 metre uzunluğunda ana boma sahipti. 65 ton brüt ağırlığıyla rotorlar, jeneratör veya nacelle’den biraz daha hafif, ancak görsel olarak daha etkileyiciydi. 40 metre uzunluğundaki rotor kanatları, yerdeki göbeğe monte edilerek tam kanat yıldızları oluşturuldu, kaldırıldı ve yerleştirildi. Özel bir cihazla, bu büyük bileşenler kaldırma işlemi sırasında dikey konuma döndürülebiliyordu.

Bin tonluk paletli vinç ile paralel olarak, LR 1700-1.0 birkaç kilometre uzakta diğer rüzgar türbinlerinin montajını tamamladı. 99 metrelik ana bom üzerinde, on derece açılı 12 metrelik bir cüppe yeterli kaldırma yüksekliği sağladı.

Tüm paletli vinçlerimiz filosu Liebherr’den,” dedi Emil Egger’in yönetim kurulu başkanı Michael Egger. Nenzing, Avusturya’daki Liebherr fabrikasından bir LR 1250’e ek olarak, şirket İsviçre’deki en güçlü vinçlerden bazılarını da işletiyor. “Paletli vinç teknolojisinde tamamen Liebherr markasına güveniyoruz çünkü bu modern makineler son derece pratik ve kullanıcı dostudur,” diye devam etti Egger. “Makineler basitçe ‘son teknoloji’. Ve Liebherr’in servisi – sadece üreticiye fiziksel yakınlık nedenleriyle değil – az şey arzu bırakıyor. Eğer ekipmanımızla büyük bir problemimiz varsa, bir mekanikçi iki saat içinde yerinde oluyor. Ve bu çok şey ifade ediyor.”